En nyhetsbombe ble nylig sluppet, men du har kanskje ikke hørt om den en gang

Bilde av Hillary Clinton
Leserinnlegg, publisert: september 2017 i Færelandsvennen – Av Fredrik T. Elvatun

FBI og spesialagent Robert Mueller har etterforsket Trump administrasjonens forbindelser til Russland i snart et år, uten å finne annet enn det som kan karakteriseres som smuler. Nå har det kommet en overraskende vending.

Ingen har ropt høyere enn Demokratene om en Russland konspirasjon, og da særskilt Hillary Clinton som har benyttet dette som en unnskyldning for valgtapet. Og nyheten? I 2010 godkjente Obama- administrasjonen en kontroversiell avtale som sikret Russland kontroll over ca. 20% av amerikansk uranium. Nå er det fremkommet at FBI besitter på betydelige beviser som peker på at tjenestemenn innenfor Russlands atomindustri har vært involvert i bestikkelser, uetiske transaksjoner, kickbacks, utpressing og hvitvasking av penger for å få til avtalen.

I tillegg ble enorme summer overført til Clinton Foundation, mens Hillary Clinton inneholdt en posisjon i et statsorgan som påvirket beslutningen (The Hill). Til og med spesialagent Robert Mueller og Rod Rosenstein, som nå etterforsker Trump- kampanjen sine russlandforbindelser, satt i en komité som godkjente uraniumavtalen som tilfalt det russiske selskapet. Senatets rettsmyndighetskomité har nå lansert en fullskalaundersøkelse av skandalen, men som The Hill-journalisten, Joe Concha påpeker, blir nyhetsbomben ignorert av massemedia.

Det burde bli opplagt for enhver, at utenriksnyhetene det settes fokus på som kommer fra den andre siden av Atlanteren, baserer seg først og fremst på ikke å kompromittere establishmentet, herunder den politiske og finansielle eliten. USA har tilsynelatende en fungerende klovn til president, noe vi blir minnet på hver dag i vårt daglige mediebilde. I Norge, undrer vi fortsatt over hvorfor det amerikanske folket kunne velge Trump. Svaret er enkelt; heller en klovn enn noen som representerer de mest korrupte kreftene i verdens mektigste land. Clintons dager er talte. Dette er bare begynnelsen. Hva blir det neste: Tyveriet av den demokratiske nominasjonsprosessen, tilbakeholdte bistandspenger til Haiti, krigsforbrytelser i Libya osv.?

Hvorvidt Trump representerer Dypstaten, en betegnelse gitt på de kreftene som sørger for kontinuiteten av establishmentet, er ennå uvisst. Men for Trump tilhengerne, er den økende krigsretorikken til presidenten et dårlig tegn. På den andre siden, at massemedia driver med kontinuerlig skittkasting i retning presidenten, er faktisk ansett som et godt tegn på at dette ikke er tilfellet. Dette fordi 90% av media i USA, både nyhetsformidling og underholdning, eies av bare fem kringkastingsselskaper med sterke bånd til Dypstaten.