Trump: En realitetsorientering

Trump LBGT flagg

Leserinnlegg, publisert: januar 2017 i Færelandsvennen – Av Fredrik Elvatun

Ignoransen i forhold til hva som nå skjer i USA når nye høyder. Falske nyheter fra amerikanske medier blir ukritisk «papegøyet» inn i det norske mediebildet, og Ola Nordmann kjøper det som varmt hvetebrød.

Alt er lov å si så lenge det sverter Trump. Narrative i media er nå så ensidig at det snart ikke finnes subjektive oppfatninger, for alle synes å mene det samme. I Norge har vi ennå ikke innsett hvorfor amerikanerne valgte Trump. Han vant fordi han ble ansett som uavhengig og som lovet å ta et oppgjør mot den økende konsolideringen av rikdom og makten i landet sitt, som sterkt opprettholdes av den politiske og finansielle eliten. Å gå til kamp mot maktinnehaverne som inntil nylig har kunnet banet vei for presidentkandidaturer etter egne interesser til seier, er ingen enkel affære. Ifølge Buisness Insider eier seks selskaper 90 % av den amerikanske pressen, hvor samtlige støttet Hillary Clinton. Når norske mediehus tilsynelatende ikke evner å gjøre uavhengig journalistikk, er det da overraskende at nordmenn flest avskyr og frykter Trump? Bare for å gjøre tre ting klart.

1. Det finnes ingen klare bevis for at Trump hånet en journalist særskilt fordi han er handicappet. Faktisk, så har han gjort den samme hånd- og kroppsbevegelsen ved minst fem andre anledninger, hvor han har kritisert andre på akkurat den samme måten. Dessuten, så lider ikke den aktuelle journalisten av spastiske bevegelser.

2. Fordi om Trump vil bygge en mur mot Mexico for å beskytte sine innbyggere mot kriminelle og ulovlige innvandrere, er ikke dette ensbetydende med at han er rasist fordi om mediene aldri så mye ønsker å skape den persepsjonen.

3. Trump har tilsynelatende ingen intensjoner om å gjøre rettighetene til homofile dårligere. Det vi derimot vet, er at han varmt gratulerte Elton John med sitt partnerskap i 2005, og har dessuten stolt holdt fremt homoflagget i et folkeoppmøte ved University of Northern Colorado. Vi forakter Trump når han hakker på massemedia, samtidig som de samme kanalene promoterer oppkonstruerte historier og hackerrapporter, som tatt alvorlig, setter verden på randen av en mulig atomkrig. Tenk to sekunder på alvoret av slik journalistikk. At John McAfee, oppfinner av det velrenommerte antivirusprogrammet McAfee og andre sikkerhetseksperter, sier at hackerrapporten minner om en særdeles dårlig svertekampanje mot Russland, og peker på at «angrepet» kunne ha blitt utført av en ungdom med litt for lite å gjøre. Men da vitnesbyrd som dette ikke sverter Trump, så hvorfor gjøre dette allment kjent i et kontrollert mediebilde? At Trump har kommet med flere urovekkende og politisk ukorrekte uttalelser kan ikke benektes. Samtidig finnes det nesten ingen objektive omtaler av han i massemedia, til tross for at hans oppgjør mot makteliten for å kunne tjene folk flest. Er det tilfeldig?